Tips
De top 10 schilder trends van 2023

De top 10 schilder trends van 2023

Met verf kun je heel veel creativiteit binnen halen, en het is ook een perfecte manier om jouw woning uniek te maken. Maar voor iedereen die niet weet hoe hij of zij dat moet aanpakken lees je hier over de verschillende schilder trends. 

Haal buiten naar binnen: natuurlijke tinten 

Natuurlijke kleuren en tinten zijn de perfecte manier om het huis kleur te geven zonder dat het overdreven wordt. Met zachte natuurlijke tinten breng je makkelijk buiten naar binnen! 

  1. Groen. Vooral donker groen is een populaire kleur, maar ook de lichtere groene kleur kan veel doen voor je woonkamer. Wil je weten welke tint beter bij jouw woning past? Vraag dan een schilder om hulp! 
  2. Zandkleur.  Deze kleur zorgt voor rust en ruimte in je woning. Het is een lichte en neutrale kleur waardoor je het makkelijk kunt combineren met je meubels. 
  3. Rode tinten. Rood is een veelvoorkomende kleur in de natuur, en dit zie je vooral terug in bloemen en fruit. Daarom is rood een mooie keuze voor jouw woning. Vooral als je fan bent van deze kleur. Wil je niet je hele woning rood verven? Geen probleem! Deze kleur is namelijk makkelijk te combineren met lichtere kleuren. 

Donkere en lichte kleuren

Weet je zeker dat je jouw woning wil verven, maar weet je nog niet zeker of je voor een donkere of lichte kleur moet gaan? Dat is helemaal niet gek, want beide hebben voordelen en nadelen. 

  1. Donkere tinten. Donkere kleuren in huis kunnen er soms voor zorgen dat een kamer kleiner lijkt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast zorgt het voor gezelligheid en geeft het je woning veel sfeer. Voorbeelden van donkere tinten zijn bijvoorbeeld donker blauw. 
  2. Pastel. Pastel is niet voor iedereen, en dat is begrijpelijk. Maar pastel kan er wel voor zorgen dat een kamer er groter lijkt en dat er veel licht in huis komt. 
  3. Combineer donker en licht. Wil je beide? Dan kan dat gewoon. Je kunt met de kleuren op de muur spelen, maar je kunt ook een kijkje nemen naar je meubels. Misschien heb je wel donkere meubels die je kunt combineren met een pastel of zandkleuren muur. 

De beste tips voor een unieke ruimte 

Ben je op zoek naar iets unieks en wil je dat jouw woning of kamer er uit springt? Dan heb je misschien iets aan de volgende trends. 

  1. Behang en verf combinatie. Kies voor een behang met een uniek patroon en schilder de andere muren en het plafond in een bijpassende kleur. Wil je voor iets helemaal unieks gaan? Kies dan voor behang op het plafond! 
  2. Schilder je plafond. Vind je behang op het plafond een beetje te ver gaan? Dan is dat geen probleem. Je kunt ook gewoon het plafond een likje verf geven. 
  3. Accentmuur. Wil je één muur, of een gedeelte van een kamer, een beetje extra aandacht geven? Dan kun je kiezen voor een accentmuur. Deze muur geef je dan een andere kleur dan de andere muren. 
  4. Kleurvakken. Wil je niet een hele muur accentueren? Dan kun je ook kiezen voor kleurvakken! 

Schakel een schilder in: de voordelen

Zit je na het lezen van deze blog vol met inspiratie, maar heb je geen tijd om je woning zelf om te toveren? Schakel dan een schilder in! Een schilder beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om de klus zo goed mogelijk uit te voeren. Je bent verzekerd van een goede kwaliteit schilderwerk en hebt garantie.

Ook voor advies kun je bij een schilder terecht. De schilder is op de hoogte van de laatste schildertrends, trendkleuren en helpt je zo goed mogelijk om de juiste keuze te maken.

Wil je meer weten over schilders, de verschillende schilderwerken en welke kosten je kunt verwachten? Lees dan verder op deze website