Bouw
Betonrenovatie laten doen? Hier kan dat

Betonrenovatie laten doen? Hier kan dat

Zie je wat scheuren of breuken in je beton? Of heb je wat lekkage gehad en ben je bang dat je beton is aangetast, dan is het hoog tijd om een specialist in betonrenovatie in te schakelen! Ook kan het zijn dat je een wat ouder huis hebt en je wilt checken voor mogelijke betonschade en extra bescherming toevoegen voor de toekomst. Wat ook heel belangrijk is wanneer er gesproken wordt over betonrenovatie is de stand van het balkon. Je balkon is kwetsbaar aan de weersomstandigheden en moet ook goed onderhouden worden zodat er geen kans van instorten is. Daarom is het ook het best als je een specialist in betonrenovatie neemt voor deze belangrijke balkonrenovatie.

Hoe verloopt het renovatie process?

Je vraagt je misschien af hoe precies het process zich afloopt. Nadat je de specialist in betonrenovatie hebt gecontacteerd zal er een expert worden gestuurd om de stand van het beton te onderzoeken. Na wat overleg wordt er dan besloten hoe erg de schade is als er schade bestaat en op welke manier de schade het best kan worden opgelost. De renovatie kan op een paar manieren worden aangepakt.

  • De betonrot tegengaan door middel van kathodische bescherming toepassen.
  • Scheuren herstellen door het gebruik van injecteren.
  • Handmatig de scheuren herstellen, vaak wordt hier spuitbeton bij gebruikt.
  • Constructies versterken door koolstofwapening aan te brengen.
  • Nieuwe coatinglagen geven aan de vloeren.

De experts kunnen dit met hun ervaring gegarandeerd goed afhandelen zodat jij nu en in de toekomst geen zorgen hoeft te maken over de staat van je beton.

Is balkonrenovatie ook echt nodig?

Misschien denk je bij jezelf, is het wel nodig om ook de beton bij het balkon te repareren? Het antwoord daarop is dat het misschien wel belangrijker is dan beton binnen. Er zijn gevallen in Nederland geweest dat stukken van het balkon zijn ingestort door de schade. Door middel van Balkonrenovatie kan je dit voorkomen. Anders dan bij normale betonschade zal deze renovatie ook problemen zoals fouten bij de bouw of onjuist gebruik van de constructieve wapening verhelpen en ben jij dus zeker van een lekker veilig balkon.