Bouw
3 verschillende manieren om grind toe te passen in de tuin

3 verschillende manieren om grind toe te passen in de tuin

Grind is helemaal terug van weggeweest en wordt tegenwoordig weer meer toegepast, ook in de moderne tuinen. Het past goed in een onderhoudsvriendelijke tuin en staat toch een stuk leuker dan alleen tegels en een stukje gras. Er zijn verschillende manieren om grind toe te passen in je tuin. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. 

Een tuinpad aanleggen

Een veelvoorkomende toepassing van grind in de tuin is een tuinpad. Het zorgt voor een goede afwisseling wanneer je het combineert met planten, tegels en andere halfverharding soorten en geeft meer sfeer aan je tuin. Wanneer je zelf een tuinpad aan wilt leggen met grind, dan is het goed om rekening te houden met de belasting hiervan. Een tuinpad wordt vaak gebruikt om overheen te lopen, waardoor het grind zonder ondersteuning weg kan zakken. Grindmatten plaatsen is dan ook zeker geen overbodige luxe. Hierdoor blijft het grind mooi op zijn plek en zak je er minder snel en ver in weg.  

Een siertuin met grind

Een andere manier om grind in je tuin te gebruiken is door een bepaald gedeelte van de tuin te bedekken met deze vorm van halfverharding. Misschien heb je een gedeelte in de tuin waar je nog niet zo goed mee weet wat je ermee moet. In dit geval is grind een goede optie om het geheel in de tuin te breken. Je kunt ervoor kiezen om een vlak geheel te vullen met grind, maar je kunt er ook voor kiezen om er een paar planten tussen te zetten. Kies je voor het laatste, dan is het belangrijk dat je eerst de planten plaatst voor je het grind stort. Zo komen de planten en het grind er het beste uit. 

Grind op de oprit

Een oprit dient in veel gevallen als plek om de auto op te parkeren. Het is daarom belangrijk dat het oppervlak hiervoor stevig genoeg is en niet kapot gaat wanneer er meer belasting op komt. De hele oprit bedekken met tegels die stevig genoeg zijn kan best in de kosten oplopen en is misschien ook een beetje saai. Grind is dan ook een uitstekend alternatief en staat ook nog eens sfeervol. Ook hier is het belangrijk om grindmatten te plaatsen. Hierdoor verminder je de kuilen in je oprit en zorg je ervoor dat je auto minder snel wegzakt in het grind.