Kontakt

Tuin

Gemiddeld wordt de tuin eens in de tien jaar grondig aangepakt. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat de huidige tuin niet meer aansluit bij de persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk dat de tuin door een verbouwing verwaarloosd is geraakt en aan renovatie toe is. Het grote voordeel van een renovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Wilt u het iets grondiger aanpakken, dan kunt u de tuin volledig verbouwen. De tuin krijgt dan een compleet nieuwe indeling op basis van een tuinontwerp. Vaak is dit wel duurder dan een renovatie, maar u heeft wel de kans om de tuin helemaal naar uw smaak en wensen in te laten richten.

Terras

Het terras vormt een verbinding tussen uw woning en de tuin. Het sluit aan bij het huis en is geïntegreerd in de tuin. Vaak wordt het terras gebruikt als rust- en ontspanningsplaats, om even gezellig samen te zitten en te socializen. Er zijn veel verschillende manieren om een terras te maken, waarbij met verschillende factoren rekening gehouden dient te worden. Denk hierbij aan de locatie, de vorm, het materiaal en het beoogde onderhoud.

Garage of tuinhuisje

Met een tuinhuisje kunt u extra opslagruimte creëren. U kunt hier uw fietsen, grasmaaier of ander tuingereedschap in opbergen, of het tuinhuisje gebruiken als hobbyruimte. Heeft u meer ruimte nodig, om bijvoorbeeld uw auto binnen te zetten, dan kunt u een garage bouwen. Een hellend dak zorgt voor extra opbergruimte op de ‘zolder’ van de garage. Zo kunt u de begane grond optimaal gebruiken. Door de garage of het tuinhuisje te voorzien van gas, water en stroom tovert u de ruimte om in een prima hobbyruimte. Met behulp van goede isolatie, in de muren en het dak, blijft de koude buiten en de warmte langer binnen.

Carport

Wilt u de auto wel graag overdekt wegzetten maar heeft u geen ruimte voor een garage? Dan kan een carport een goede uitkomst zijn! Naast dat u de auto overdekt kan parkeren kunt u de ruimte onder het afdak ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van uw berging, extra zitruimte of opslag van kachelhout.

Veranda

Een veranda is een open of gesloten verlengstuk tussen de woonkamer en de tuin. De gesloten uitvoering wordt ook wel een serre genoemd. De veranda kan van een lichtdoorlatend dak worden voorzien waardoor men uit de directe zon kan zitten, maar er niet teveel licht door het dak wordt weggenomen. Het aanbrengen van zonwering behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Door een of meerdere zijdes (gedeeltelijk) afsluitbaar te maken kan doorwaaien van de ruimte worden beperkt of voorkomen. Zo kunt u langer van het buitenleven genieten.

Zwembad

Als u voldoende ruimte in uw tuin heeft kunt u er voor kiezen om een zwembad aan te leggen. Een buitenzwembad is 4 tot 5 maanden per jaar te gebruiken en vraagt redelijk wat onderhoud. U kunt kiezen voor een permanent zwembad (door het bijvoorbeeld in te graven) of een tijdelijk zwembad (aluminium frame met zeil).