Kontakt

Energiebespaarlening

Met behulp van de Energiebespaarlening kun je als huiseigenaar tegen een gunstig rentepercentage een lening afsluiten, uitsluitend voor energiebesparende maatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dakisolatie, gevelisolatie, HR++ beglazing, warmte-terug-win installatie of zonnepanelen (let op: bij zonnepanelen mag maximaal 75% van de totale lening worden gebruikt, de overige 25% moet worden geïnvesteerd in een andere maatregel van de lijst).

De energiebesparende maatregelen zorgen voor een beter milieu, een lagere energierekening en meer wooncomfort. Om de financiering van deze maatregelen gemakkelijker te maken is de Energiebespaarlening in het leven geroepen. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Door financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid kan deze lening worden gerealiseerd.

Met de Energiebespaarlening kunt u minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. De looptijd van een lening tot € 5.000,- bedraagt zeven jaar, voor een bedrag van € 5.000,- en meer is dat tien jaar. Het is ook mogelijk om een looptijd van vijftien jaar af te sluiten bij een lening vanaf € 15.000,-. De rente wordt bepaalt door het Nationaal Energiespaarfonds en is momenteel als volgt vastgesteld:

  • Een rentepercentage van 2,6% bij een looptijd van 7 jaar
  • Een rentepercentage van 2,9% bij een looptijd van 10 jaar
  • Een rentepercentage van 3,3% bij een looptijd van 15 jaar

Het gehanteerde rentepercentage is het percentage op de datum van binnenkomst van de aanvraag. Wilt u meer informatie over de Energiebespaarlening en actuele rentepercentages? Kijk dan op https://www.energiebespaarlening.nl.