Kontakt

Wandverwarming

Wandverwarming werkt in principe hetzelfde als vloerwarming en is verkrijgbaar in een warm water of elektrische variant. De stralingswarmte wordt gelijkmatig over de muur verdeeld en daardoor wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd. Een goede isolatie van de muur is hierbij van belang. De binnenmuur dient de warmte goed op te kunnen nemen en vast te houden. Daarnaast moet de warmte niet via de buitenmuur kunnen verdwijnen.

Behaaglijk en gezond

Wandverwarming geeft de warmte gelijkmatig af, waardoor er in de ruimte een aangename temperatuur ontstaat zonder temperatuurverschillen. Door deze gelijkmatige warmteverdeling kan er op energiekosten bespaard worden. De kamertemperatuur kan gemiddeld met drie graden omlaag zonder dat de gevoelstemperatuur negatief beïnvloed wordt. Daarnaast is het hygiënisch en gezond omdat luchtcirculatie voorkomen wordt door een gelijkmatige temperatuur. Daarnaast is de luchtvochtigheid vaak circa 12% hoger door de lagere temperatuur.

Aanbrengen van wandverwarming

Er zijn diverse oplossingen voor het aanbrengen van wandverwarming. Zo kan deze bijvoorbeeld direct in de muur verwerkt worden. De binnenmuur, van een speciale baksteen, heeft een isolerende werking. Daarbij bevat deze baksteen sleuven waarin de verwarmingsslangen of -buizen kunnen worden aangebracht. Het is ook mogelijk de slangen of buizen in de binnenmuur te frezen. Vervolgens wordt de muur afgesmeerd en is er in principe niets meer zichtbaar van de wandverwarming. Ten slotte kan wandverwarming opgebouwd worden op een binnenmuur. Dit is bij nieuwbouw echter geen veelgebruikte oplossing.