Kontakt

Gevelbekleding

De gevelbekleding bepaalt in grote mate het uitzicht van je woning, maar biedt ook bescherming tegen weer en wind. Daarnaast worden veel andere keuzes gebaseerd op de gevelmaterialen. Denk hierbij aan de ramen, deuren, dak materialen en kozijnen. Voor gevelbekleding kunnen onder andere de volgende materialen worden gebruikt:

Bakstenen

De baksteen is zonder twijfel het meest populaire gevelmateriaal. Op zich niet zo verwonderlijk, aangezien een baksteen veel voordelen te bieden heeft. Ze gaat een baksteen erg lang mee, is het een relatief duurzaam product en zijn er zo veel verschillende soorten, maten, kleuren en afwerkingen dat er altijd wel een soort baksteen te vinden is welke aansluit bij uw wensen en eisen.

Betonstenen

Betonstenen zijn er in vele kleuren, formaten en afwerkingen. De betonsteen is een meer moderne steen met een strakke look en is daarnaast druksterk. Druksterkte is de spanning waarbij het materiaal onder invloed van belasting bezwijkt.

Gevelbepleistering

Om een gevel een moderne en strakke look te geven kunt u kiezen voor pleisteren. Door de verschillende kleuren en afwerkvormen kunt u uw woning die look geven die u voor ogen heeft. De pleisterlaag is een dunne laag specie die vlak op de muur wordt aangebracht.

Steenstrips

Dit zijn dunne bakstenen die op een vlakke ondergrond worden gelijmd door middel van voegwerk. Steenstrips zijn vanwege hun beperkte gewicht ook goed toepasbaar aan de onderzijde van bijvoorbeeld een overstek. Omdat er minder materialen gebruikt worden, zijn naast het gewicht ook de kosten vaak lager. Zo kan voor een relatief lage prijs de gevel een geheel nieuw uiterlijk krijgen.