Kontakt

Badkamer

De badkamer is misschien wel de meest persoonlijke ruimte in huis. De ruimte wordt gebruikt voor persoonlijke verzorging en om even heerlijk te relaxen in bad of onder de douche. De badkamer dient daarom naast mooi ook vooral efficiënt ingericht te zijn.

Indeling en inrichting

Uw persoonlijke wensen en specifieke thuissituatie zijn bepalend voor de indeling en inrichting van de badkamer. Als u de ruimte heeft voor een ligbad wil dat nog niet zeggen dat deze er per se moet komen. U kunt bijvoorbeeld ook de voorkeur geven aan een ruime inloopdouche. Staat u ’s morgens vaak met twee personen tegelijk in de badkamer? Dan zal uw voorkeur uitgaan naar een dubbele wastafel. Voldoende opbergruimte in de badkamer draagt ook bij aan zorgeloze badkamerrituelen.

Schoonmaakgemak

Een badkamer moet ook met enige regelmaat schoongemaakt worden. Badkamermeubels en –accessoires die vrij van de grond blijven of hangend worden bevestigd, vergroten het schoonmaakgemak. Ook het materiaal waarvan de meubels en accessoires zijn gemaakt kunnen het schoonmaakgemak vergroten. Denk bijvoorbeeld aan gladde, ononderbroken oppervlakken, dus weinig greepjes en richels. Ook de keuze voor grote vloertegels of een gietvloer vereenvoudigen het schoonmaken van de badkamer.

Luxe en comfort

Ook badkamers worden tegenwoordig vaak voorzien van vloerverwarming om het comfort te verhogen. Indien vloerverwarming niet toereikend is, doordat het vrije vloeroppervlak niet voldoende is, kan wandverwarming worden toegepast. Wandverwarming zorgt er tevens voor dat er minder condensvorming in uw badkamer plaatsvindt. Mechanische ventilatie, vochtafzuiging, UV-panelen in de douchecabine of een sauna kunnen het leefcomfort ook sterk verbeteren.

Ontvochtiging en luchttoevoer

Wanneer er te veel vocht in uw badkamer aanwezig is kan condens en zelfs schimmelvorming optreden in uw badkamer. Het is daarom enorm belangrijk dat het vocht goed weg kan nadat u uw bad of douche gebruikt heeft. De meest eenvoudige oplossing is luchten met behulp van een raam of ventilatierooster. Een andere oplossing is mechanische ventilatie. Zorg naast afzuiging ook voor een goede luchttoevoer. Een spleet van ongeveer 2 centimeter onder de badkamerdeur kan hier al voor zorgen.

Flexibel met sfeer

Waarschijnlijk bent u niet van plan om uw gehele badkamer, binnen afzienbare tijd, aan te passen. Daarom is het raadzaam om flexibel met sfeer om te gaan in uw badkamer. Wat vandaag mooi en trendy is, kan over een aantal jaren volledig uit de smaak zijn. Als u neutrale materialen gebruikt kunt u met behulp van accessoires sfeer aanbrengen. Het veranderen van accessoires is relatief goedkoop. Daarnaast kunt u voor een gestuukte wand gaan, in plaats van een tegelwand. Dan kunt u door middel van een ander kleurtje de gehele sfeer van de badkamer eenvoudig veranderen.